Skip to content

Met deze tips houdt je het thuiswerken maanden vol

Lekker thuis in je joggingbroek werken lijkt een heel goed idee. Toch zijn de meeste mensen er na drie maanden toch wel een beetje klaar mee. Want hoe zorg je er nu voor dat je productief kunt werken vanuit huis? En hoe zorg je ervoor dat je een comfortabele werkplek hebt? Je leest het hieronder.

Doe alsof je naar kantoor gaat

Voor succesvol thuiswerken is structuur enorm belangrijk. Een goede tip is om te doen alsof je naar kantoor gaat. Sta iedere dag op hetzelfde tijdstip op. Voorkom dat je te lang doorwerkt door bijvoorbeeld vaste kantooruren aan te houden. Ga niet midden op de dag douchen, maar gewoon voordat je begint met werken. Laat die fijne joggingsbroek in de kast liggen en fris jezelf helemaal op voordat je aan de slag gaat. Je hersenen linke bepaalde outfits aan emoties en gedrag, dus het is daarom een beter idee om bijvoorbeeld een spijkerbroek aan te doen.

Effectief schema

Soms is een simpele tot-do lijst al voldoende, maar een duidelijke planning werkt nog beter. Stel deadlines op en maak een effectief tijdschema. Neem in je planning vooral ook pauzes mee. Plan bijvoorbeeld elke twee uur een korte pauze en ga op een vaste tijd lunchen.

Comfortabele werkplek

Met jouw laptop op de bank zitten kan verleidelijk zijn, maar is niet genoeg voor jouw rug. En productief word je er ook niet van. Hou het professioneel en ga op een plek zitte waar je je goed kunt concentreren. Zorg dat de keukentafel leeg is of dat je aan een opgeruimd bureau werkt. Dit draagt echt bij aan jouw productiviteit.

Laat je niet afleiden

Een belangrijke reden om thuis te werken is om ongestoord jouw werk te kunnen doen. Als je dan jouw telefoon binnen handbereik hebt en continu jouw social media feeds checkt, schiet je met jouw werkt natuurlijk niets op. Leg jouw telefoon weg, log uit op Facebook en laat vooral ook de televisie uitstaan. Achtergrondmuziek nodig? Zet in plaats van jouw eigen playlist gewoon de radio aan of zoek een standaard afspeellijst op. Op spotify of Deezer kun je ook speciale concentratie muziek vinden. Zo voorkom je dat je jouw persoonlijke playlist gaat bewerken en je te veel aandacht besteedt aan het toevoegen of verwijderen van liedjes.

Frisse neus halen

Ga naar buiten! Begin jouw werkdag goed door een wandeling te maken. Of loop een blokje om na jouw welverdiende lunch. Het is ontspannend en je komt ook nog eens aan jouw dagelijkse portie beweging. Dankzij die frisse neus kan je het tweede gedeelte van de dag weer productief zijn!