Skip to content

Geld verdienen met bloggen

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om een vorm van passief inkomen op te zetten. Je kan bijvoorbeeld een eigen webwinkel opzetten, een dienst verkopen of een blogs schrijven over artikelen en daar een link naar bijvoorbeeld Bol.com in verwerken. In deze blog ga ik jou uitleggen hoe jij passief geld kan verdienen door simpelweg te bloggen.

Hoe begin je?

Allereerst ga je je aanmelden voor het Bol.com Partnerprogramma. Tijdens het aanvragen van een partneraccount ga beantwoord je een aantal globale vragen over onder anderen je NAW gegevens. Daarnaast vraagt Bol.com in welke categorieen je producten gaat promoten. Zodra je account is goedgekeurd krijg een persoonlijke link die verwijst naar het product wat je benoemt op je website/blog.

Vorm

Naast de persoonlijke link die Bol.com verschaft is het mogelijk om verschillende banners, bestsellerlijsten en zelfs dag-en weekenddeals op je blog/website terug te laten komen. Door slim gebruik te maken van deze referal links is het mogelijk om een passief inkomen vanuit je website te genereren.

Hoe verdien je geld?

Het winstmodel achter Bol.com affiliate is dat je een percentage van de verkoopprijs ontvangt wanneer iemand op de link/banner op je website klikt. Waar je wel rekening mee moet houden is dat je alleen betaalt krijgt als de persoon daadwerkelijk het product koopt via jouw persoonlijke link.

Commissie model

Het Bol.com Partnerprogramma heeft de verschillende percentages verspreid over drie verschillende groepen. Per groep kan het commissiepercentage verschillen.

Goud

Allereerst heb je de meest verdienende groep namelijk de groep Goud. Over de producten in de gouden doelgroep krijg een commissiepercentage van wel 8% van de verkoopprijs. Binnen de groep goud zitten; baby- & peuterkleding, schoenen, e-books, mooi & gezond en sieraden, horloges & accessoires.

Zilver

Daarnaast heb je de groep Zilver. Bij deze groep geeft Bol.com een commissie van 6% van de verkoopprijs. Binnen deze groep vallen onder andere: boeken, entertainment (dvd,muziek & games), software, speelgoed, dier, tuin & klussen, wonen & slapen en alcohol.

Brons

Tot slot heb je de laatste groep namelijk Brons. Over deze doelgroep betaalt Bol.com maar een lager percentage van 3%. De reden hiervoor is dat dit voornamelijk de grotere apparaten zijn zoals; witgoed, bruingoed, computer- & game hardware, mobiele telefonie en elektronica.