Skip to content

4 redenen om nu te starten met ondernemen

Het aantal ondernemers in Nederland blijft de laatste jaren alsmaar stijgen. Aan een eigen onderneming starten zijn een hoop risico’s gebonden. Je hebt namelijk geen vast inkomen meer. Ondernemen brengt echter ook enorm veel kansen met zich mee en kan ongelooflijk mooi zijn. Het is alleen lastig om over het punt van beginnen te komen. Je denkt namelijk altijd dat je jezelf nog beter kan voorbereiden. Gewoon beginnen is echter ook heel goed. Hieronder lees je 4 redenen om nu te starten met ondernemen. 

De markt ziet er positief uit

Ondernemen brengt natuurlijk financiële onzekerheid met zich mee. Je stapt af van een vast inkomen per maand en wordt zelf verantwoordelijk voor hoeveel je verdiend. Nu de recessie helemaal is bijgetrokken en de consumenten van Nederland weer vertrouwen in de economie hebben is het perfect om je eigen onderneming te starten. De risico’s zijn namelijk een stuk kleiner dan in een tijd van recessie. 

Ieder groot merk is ooit begonnen

Bedrijven als Microsoft en Apple zijn ooit begonnen in een garage. Zij zijn ook gewoon begonnen en zijn uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Als ondernemer moet je daarom dus ook gewoon beginnen. Je weet nooit waar het schip gaat stranden en misschien is jouw idee wel het gat in de markt. Het is natuurlijk erg spannend om te beginnen maar van je fouten kun je leren en gaandeweg zal het steeds beter gaan.

Fiscaal startersvoordeel

Als ondernemer betaal je veel minder belasting dan wanneer je in loondienst werkt. Dit komt door de verschillende fiscale voordelen die je krijgt als zelfstandige. De laatste tijd is er echter discussie ontstaan over deze fiscale voordelen omdat het aantal ondernemers in Nederland blijft groeien. Het is dus een goed argument om nu te beginnen met ondernemen omdat er nu nog fiscale voordelen zijn. Het kan zijn dat dit in de toekomst niet meer het geval is en het lastiger gaat worden om je hoofd financieel boven water te houden. 

Flexibiliteit

Tegenwoordig staan we steeds langer in de file en zijn we in het algemeen langer onderweg naar ons werk in Nederland. Als je nu begint met ondernemen verspil je hier geen tijd meer aan. Door de flexibiliteit van het ondernemerschap bespaar je minimaal 1 uur per dag aan reistijd. Dit is allemaal tijd die jij kunt investeren in je eigen onderneming.